Superenkel vegansk gryta


Idag hade jag verkligen ingen aning om vad jag skulle laga för mat, vi har inte handlat på länge och hade ingenting alls i kylen. Jag tog bara det som fanns hemma och gjorde en gryta, och det blev faktiskt bra! Ett tips är att köpa torkade bönor/kikärtor och koka själv. När jag hörde det första gången tänkte jag: men gud vilket jobb, nej jag köper färdigkokta. Men så testade jag att koka själv en gång och det var superlätt och var så himla billigt. Man köper en liten påse torkade för typ 20 kronor och sen när man kokar de sväller de så man har tillräckligt för resten av året. Man kan koka hela påsen på en gång och sen frysa in i portionspåsar och ta fram när man behöver, så bra!
Ingredienser (4 portioner)
Några blad från ett kålhuvud
1 paket kikärtor
1 paket kidneybönor
1 burk majs
2 burkar krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2 buljontärningar
2 dl vatten
Chili och salt efter smak
Gör såhär:
1. Fräs kålen på medelvärme utan att den får färg.
2. Pressa i vitlöken och häll över krossade tomater.
3. Lägg i bönor, majs och kikärtor.
4. Häll i vatten och buljontärningarna och låt koka upp tills en del av vätskan avdunstat.
5. Tillsätt chili och salt efter smak, jag gjorde den ganska stark vilket var supergott.
Servera med ris.