Chili Cheese Tops

Har länge älskat chili cheese så när jag fick höra om idéen att göra detta hemma blev det ett måste. Jag blev riktigt förvånad över resultatet och hur likt det blir de chili cheese som man köper på diverse snabbmatställen. Receptet är dessutom superenkelt att göra så älskar ni chili cheese lika mycket som mig så måste ni testa dem här!

 

(Receptet ger ca 16 st)

Ingredienser:

Ostblandning

4 skivor cheddarost, såna till hamburgare

2dl riven ost (nästan alla funkar bra, jag föredrar riven mozzarella)

60g philadelphiaost

3 msk grön inlagd jalapeno 

1/2 krm salt

Ev 5 droppar tabasco för extra hetta alt. 1 tsk jalapenospad

 

Äggsmet

1dl vetemjöl

1 1/2dl mjölk

1 ägg

1 krm salt

 

Panering

Vetemjöl

Äggsmeten

Panko (Ströbröd funkar också men det blir inte lika knaprigt)

 

Gör såhär:

1. Fin hacka cheddarosten. Blanda sedan ihop de två sorters ostarna tillsammans med philadelphiaosten. Tillsätt saltet och eventuellt tabascon/spadet. 

2. Ta bort kärnorna ur jalapenon, hacka i mindre bitar och rör ner. 

3. Rulla ca 1-2 tsk av ostblandningen till runda bollar, är de svåra att rulla hjälper det att sätta in dem i kylen en liten stund. 

4. Blanda alla ingredienser till äggsmeten.

5. Dags för paneringen! Rulla bollarna i vetemjöl, doppa i äggsmeten och sist i pankon. 

6. Hetta upp olja i en stekpanna eller har du fritös är det ännu bättre. Lägg sedan försiktigt ner dem i oljan, chili cheesen är klara när de är gyllenbruna på utsidan och smälta på insidan. Det gäller att ha hög värme så det inte tar för lång tid för de att bli klara, då rinner osten ut, men se till att all ost inuti har smält innan du tar av dem från plattan. 

 

Njut nu av dina alldeles egna chili cheese! Mums!

 

/Paulina




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0